Вие нямате продукти за сравнение.

Ушен термометър Braun ThermoScan 5 IRT 6020

Производител: Braun

Код: IRT6020

Изчерпана наличност

Цена: 119,00 лв. с ДДС
Reward Points Вие ще получите 119 точки при покупката на този продукт.
Гаранция 1 година Безплатна доставка
Ушен термометър Braun ThermoScan 5 IRT 6020

Техническа информация

 • Клинично тестван, доказано най-добрият термометър за ухо с голям дисплей, за да виждате температурата по време на измерването
 • Патентована система за обратна връзка "ExactTemp" потвърждава за секунди, че термометърът е в правилна позиция и е направено точно отчитане на температурата
 • Памет за последно измерени стойности и показване в градуси по Целзий или Фаренхайт
 • Бързо, точно и безопасно за новородени, както и за цялото семейство
 • Изключително меко и нежно връхче се затопля до 34°C за професионлна точност и допълнителен комфорт
 • 21 броя накрайници включени в комплекта
› Вижте повече технически данни


Описание на продукта

Избор No.1 препоръчван от лекарите*

      

Плюсове:

 • Предварително затоплен връх за професионална точност
 • Система за позициониране ExactTemp
 • Голям LCD дисплей на предния панел
 • Отделен бутон за включване и изключване
 • Отделен бутон за отчитането на температурата
 • Нов модерен ергономичен дизайн
 • Показване на последната измерена температура
 • Защитна капачка за допълниелна хигиена

 

Патентована система на Braun ThermoScan за предварително затопляне
на връхчетооставяне, даваща професионална точност

 

Braun ThermoScan 5 – Ушният термометър, който лекарите най-много препоръчват*

Лекари и педиатри винаги избират най-подходящите средства, особено когато става въпрос за точност в измерването на температурата на детето и повечето здравни специалисти избират Braun ThermoScan*. Ушният термометър ThermoScan 5 разполага с предварително затоплен връх за по-голяма точност. Върхът на други термометри може да охлажда зоната, в която се отчита темературата, което води до по-висок риск от неточни показания. Върхът на ThermoScan 5 се затопля преди употреба, гарантирайки изключителна точност. Ергономичният дизайн и големият екран го правят много лесен за употреба. Накрайниците на Braun за еднократна употреба помагат за предотвратяване на разпространение на микроби. Опцията да се покаже термпературата от последното измерване ви помага да следите детайлно всяка промяна. Освен предварително затопленият връх на термометъра и показването на последното измерване, новият Braun ThermoScan 5 има и други важни функции, предназначени за ваше улеснение.

Защо да измерваме температурата в ухото?

Braun ThermoScan 5 измерва инфрачервената топлина, генерирана от тъпанчето и околните тъкани. Тъй като тъпанчето на ухото споделя едно и също кръвоснабдяване с температурния контролен център в мозъка, ухото отразява много точно цялостната телесна температура. Когато температурата се повиши, това лесно може да бъде забелязано в ухото. Резултатът: ухото е отлично място за измерване на температура.

 

Нежно измерване на температурата в ухото

От дълго време се знае, че температурата на детето се измерва в дупето, тъй като това се е считало за най-надеждното място. С новия Braun ThermoScan 5 вече нямате нужда да правите това, както и да им сваляте пижамите и пелените. И да ги разстройвате или да причините стрес на детето си. Сега можете да поставите върха на Braun ThermoScan 5 в ухото на детето си и да измерите температурата нежно, само за няколко секунди. В допълнение, с накрайниците за еднократна употреба осигурявате максимална хигиена, а това означава, че цялото семейство може да използва един и същ термометър. За разлика от други термометри, новият Braun ThermoScan 5 разполага с предварително затоплена връх, който свежда до минимум ефекта на охлаждане. Предварително затопленият връх помага да се гарантира невероятна точност до две десети от градуса всеки път, когато се измерва температурата. Благодарение на своята патентована технология за предварително затоплен връх, лекари и педиатри разчитат на гамата термометри Braun ThermoScan за професионална точност*.

Ушните термометри Braun ThermoScan. Правилният избор за вашето дете.

Когато сте прекарали няколко нощи, бдейки над болното си дете, не е лесно да запомните различните температурни показания. Специалистите от Braun са взели това под внимание при разработването на новият ThermoScan 5. Той ви помага да записвате и управлявате температурата на детето си, благодарение на специалната функция за запаметяване. Записва се последно измерената температура, така че да можете веднага да видите, дали има повишение или понижение, за да ви помогне да решите какви действия да предприемете.

      

Върхът на други термометри може да охлади
околното пространство, което води до
по-голям риск от неточни показания


Накрайници за еднократна употреба, гарантиращи точност и хигиена

Бебетата и децата страдат често от температура през цялата година, а родителите обикновено я измерват няколко пъти, в зависимост от това колко зле се чувства детето. Накрайниците на Braun позволяват хигиенично използване, без да се налага почистване или дезинфекция на сензора. На практика се елиминира разпространението на замърсяване от един човек на друг. Нещо повече, поставяне на нов накрайник всеки път гарантира, че замърсявания или ушна кал не запушват мембранния филтър, който може да доведе до неточно отчитане на температурата. По тази причина е съществено да се отбележи, че трябва накраниците да се заменят всеки път при отчитане на температурата.

 

Ето как можете да използвате и сменяте накрайника всеки път:

1. Поставете нов накрайник на върха на термометъра преди всяко измерване.

2. Измерете температурата с накрайника монтиран на върха на термометъра.

3. Температурата ще да бъде показана на дисплея.

4. Натиснете бутона по-долу на върха на термометъра, за да премахнете накрайника след всяко измерване на температура.

 

* Ipsos, online study among n=802 GPs and Pediatricians in four European markets (n=200 each in GE, UK, FR, NL), fielded May-June 2012.

 

Често задавани въпроси

Q: Подходящо ли е отчитането на температурата в ухото за всеки?

Braun ThermoScan има за цел да избегне нараняване на тъпанчето, независимо от възрастта на пациента. Термометърът за уши не трябва да се използва, ако лицето има външна инфекция на ухото (отит на външното ухо), тъй като това може да причини болка в тях. Освен това, никога не трябва да си мерите температурата в ухото, ако имате кръв или дренаж. За целта можете да използвате другото си ухо. Имайте предвид следните съвети:

1. Винаги измервайте температурата си в едно и също ухо, защото температурата в лявото ви ухо може да се различава от температурата в дясното ухо.

2. Други фактори, които могат да окажат въздействие върху температурите на ушите, особено когато някой има:

- Когато лежите на едното или на другото си ухо

- Ако ушите са покрити;

- Ако ушите ви са били изложени на много горещи или много ниски температури, или на плуване или къпане.

В тези случаи изчакайте 30 минути, преди да измерите температура си. Ако имате поставени капки или лекарства в ухото, моля използвайте другото ухо. За да имате точни показания, ухото ви трябва да бъде почистено от ушна кал.


Q: Как работи термометърът за ухо Braun ThermoScan?

Braun ThermoScan измерва инфрачервена топлина, генерирана от тъпанчето и околните тъкани. Когато Braun ThermoScan се постави в ухото, той непрекъснато следи инфрачервената топлина излъчвана от тъпанчето. След като термометърът получава точно отчитане, измерването е завършено и се показва резултатът.


Q: Какво е инфрачервена топлина?

Инфрачервена топлина е естествената топлина, която нашите тела излъчват. Тя се използва в медицината, за да се успокоят и да се отпуснат мускулите. Термометрите за уши измерват инфрачервената топлина, излъчвана от човешкото ухо. Това е като да направите снимка в ухото - колкото по-ярко червена е снимката, толкова е по-висока температурата в ухото. Нещо повече, термометрите за уши не излъчват никаква инфрачервена топлина, а отчитат излъчваната от тъпанчето топлина.


Q: Подходящ ли е Braun ThermoScan за всички възрасти?

Връхчето на термометъра е предназначена да се избегне нараняване на тъпанчето, независимо от възрастта. Въпреки че връхчето не се побира в ушния канал на новородено, клиничните изследвания показват, че най-точни измервания на температурата могат да бъдат получени в тази възрастова група.


Q: Има ли ситуации, в които Braun ThermoScan не тряба да бъде използван?

Braun ThermoScan не трябва да се употребява, ако имате някаква външна ушна инфекция (външен отит), защото това би ви причинило болка. Никога не измервайте температурата си, ако имате кръв в ухото или дренаж. В случай, че едното ви ухо е инфектирано, използвайте другото. 

Няма оставени мнения за този продукт.

Влезте в профила си, за да добавите мнение за продукта.


За да добавите мнение, първо трябва да сте закупили продукта.